Зазирнути в історію рідного краю

28 вересня 2023 року студенти 11-ХТ і 11-Е групи разом з викладачем історії України Гурик Орисею Ярославівною відвідали Івано-Франківський історико-меморіальний музей Олекси Довбуша.
Експозиція музею побудована на матеріалах з приватної колекції відомого українського вченого-історика, професора, академіка, доктора історичних наук Володимира Грабовецького. Це оригінали і копії судових протоколів, актові матеріали з історії соціально-економічних відносин, твори поетів, прозаїків, драматургів, композиторів, художників, кінематографістів.
Один з найцінніших експонатів - топір Олекси Довбуша. Цю реліквію понад два століття свято зберігали Космачани – нащадки свідків загибелі Олекси, а також цінний експонат – рукопис літературного сценарію Любомира Дмитерка і Віктора Іванова до кінофільму «Олекса Довбуш».
Реалії минулого по-особливому сприймаються в умовах сучасної війни. Тож екскурсія викликала в студентів інтерес і бажання продовжити знайомство з пам’ятками історії, культури та видатними людьми рідного краю.