Навчальний воркшоп для студентів-випускників на тему “Академічна доброчесність та навички академічного письма ”

13 вересня 2024 року для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент» проведено навчальний воркшоп на тему “Академічна доброчесність та навички академічного письма ”

Наголошувалося, що автор будь-якої роботи повинен мати навички академічного письма, що, насамперед, мається на увазі дотримання принципів академічної доброчесності та запобігання плагіату. 

Академічне письмо – це ключовий навик, необхідний для успішної академічної кар'єри. Вміння чітко та лаконічно висловлювати свої думки, доводити свою точку зору та цитувати джерела – це основа ефективного академічного спілкування. 

З метою забезпечення академічної доброчесності здобувачу передфахової  вищої освіти слід ретельно добирати інформацію, яку він опрацьовує, уникаючи наведення неперевірених/вигаданих даних; надання викривленої інформації; приписування певним особам текстів, думок чи ідей, які не висловлювались чи не публікувались; посилання на вигадані джерела інформації або навмисне посилання на не справжнє джерело. 

Обов’язковим принципом академічної доброчесності та якісного академічного письма є посилання на джерела інформації в разі використання ідей, тверджень, розробок, відомостей тощо. 

Даний воркшоп має на меті сформувати у студентів-випускників академічну культуру, ознайомити з основами академічного письма, з правилами оформлення курсових робіт з дотриманням академічної доброчесності.